Juhlavuoden humua

parikkala-karttapiirros

Rautatieaseman kellon, kahvilan ja puiston ehtii nähdä kiireisempikin reissaaja, mutta jo lyhytkin piipahdus kylälle kannattaa.

Tuorein nähtävyys, Marjaana Tykkyläisen veistämä pronssinen Piikapatsas, löytyy torilta. Moderni näkemys on herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan – ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Torin rannasta löytyvät myös vierasvenesatama, jäähileasema, matonpesupaikka, leikkipuisto, uimaranta ja upea lenkkeilypolku.

Rantaraitti ja Sikoharjun luonnonsuojelualue tarjoaa helppoja, eri pituisia polkuja ja upeita maisemia. Urheilukentän katsomosta ja kesäteatterin katoksesta ovat varmasti monet kyläläiset mielissään.

Parikkalan piiat ja Simpeleen siiat rallatuksen tuntee jokainen, mutta nyt siihen liittyy aivan erityistä humua: tänä kesänä Parikkalan Pikkupiika valitaan jo 30. kerran.

Pikkupiikojen juhlavuosi avattiin 13.5. järjestetyllä Piianpolkasu -lenkkeilytapahtumalla. Lenkille lähdettiin uusitulta torilta ja reitin varrelle jäi lukuisia maamerkkejä, joista kuuluu iso kiitos Parikkalan kunnan päättäjille, yrittäjille, yhdistyksille ja ahkerille paikkakuntalaisille.

Myös Etelä-Karjalan liitto, ELY-keskus ja EU ovat olleet osana mahdollistamassa Parikkalan keskustaajaman hyväksi tehtyä työtä.

Toive kansainvälisen rajanylityspaikan saamiseksi Parikkalaan elää edelleen vahvana, ja työtä sen eteen tehdään aktiivisesti.