Rantaraitti ja Sikoharjun luonnonsuojelualue

Harjujen reitistö kokoaa Parikkalan taajaman, Simpelejärven rantamaisemat ja Sikoharjun luonnonsuojelualueen. Vaatimustasoltaan helppo polkuverkosto kiertelee Parikkalan taajaman tuntumassa.

Reitistön eripituisista poluista voi kävellä mieleisensä kokonaisuuden. Reitistön alkuosa, Rantaraitti on pituudeltaan 1,5 km, ja se soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Ranta soveltuu erinomaisesti myös lintujen tarkkailuun. Simpelejärven aavat selät ja pohjois-eteläsuuntainen ranta johdattavat muuttolintuja keväin syksyin. Hyvinä muuttopäivinä voi reitin varrelta havaita kymmeniä tuhansia arktisia hanhia.

Sikoharjun luonnonsuojelualue on osa laajaa harju aluetta ja siellä kulkee useita retkeilypolkuja. Reitin pituus on n. 2 km. Harjun laella, Parikkalan kunnanviraston tuntumassa sijaitsee Laatokan puolustajien muistomerkki. Reitistölle pääsee Parikkalan keskustasta rantaraittia pitkin taikka kunnantalo Harjulinnan pihalta (Harjukuja 6, 59100 Parikkala). Reitin lähtöpiste: (61.54126,29.52508). Voit tulostaa itsellesi reittikartan.