Parikkalan keskusta (ilmakuva)PARIKKALA

Tervetuloa Parikkalan piikapitäjään! Ennen Parikkala tunnettiin Simpelejärven siioista ja Parikkalan piioista, nykyään upeasta luonnosta ja karjalaisesta tekemisen meiningistä.

Neljä vuodenaikaa täynnä toimintaa ja tekemistä. Lystiä lomalaisille, aktiviteetteja kokousmatkailijoille, tapahtumia, nähtävää ja koettavaa kaikenikäisille. Halutessasi löydät myös luonnon rauhaa ja hiljaisuutta, puhtaita vesiä ja humisevia metsiä. Kaunis ja luonnoltaan vaihteleva Parikkalan seutu tarjoaa hyvät puitteet viihtyisälle vierailulle.

Kesälomalla riittää tekemistä!

Lähde luontoretkelle, kokeile jotain uutta harrastusta, käy kesäteatterissa, tutustu alueen taidenäyttelyihin tai vietä rentouttava mökkiloma kaukana arjen kiireistä. Luonnonystävälle on tarjolla lukemattomia käyntikohteita maailman laajuisesti arvostetuista lintujärvistä aina erikoisiin luonnon nähtävyyksiin asti.

Yleistietoa kunnasta

Parikkalan kunta sijaitsee Etelä-Suomen läänin koillisosassa ja kuuluu Etelä-Karjalan maakuntaan. Maantieteellisesti kunta rajoittuu Ruokolahden ja Rautjärven kuntiin sekä Savonlinnan ja Kiteen kaupunkeihin. Lisäksi kunta rajoittuu 65,1 km Venäjän valtioon. Parikkalan kokonaispinta-ala on 760,9 km², josta vesistöä 167,7 km².