Nähtävyydet

Historian havinaa ja kulttuuritarjontaa

Parikkalassa on näkemistä ja kokemista niin luontoihmisille kuin kulttuurin nälkäisille. Seudulla on lukuisia omaleimaisia museoita, taidegallerioita ja näyttelyjä. Parikkalan vaiheikkaasta historiasta on näkyvissä jälkiä ja merkkejä. Historian tapahtumista kertovat myös monet tarinat ja kertomukset.

Upeita luontoelämyksiä

Parikkalan Siikalahti on maamme arvokkain lintujärvi. Siikalahti on suosittu retkikohde jossa lintuharrastajat, luontoharrastajat ja lintujen tarkkailusta nauttivat lapsiperheet mielellään vierailevat. Pidempään alueella viihtyvä luonnonystävä voi vierailla myös esimerkiksi Pienen Rautjärven lukuisilla lintulahdilla, useilla retkeilyreiteillämme tai marjametsissä.

Nähtävyyksiä riittää myös naapurissa. Imatrankoski (60km), Olavinlinna (60km), Punkaharjun harjumaisema (30km), Punkaharjun Kesämaa (30km), Lusto (35km), Saimaa sopivat hyvin Parikkalan loman käyntikohteiksi.

Ateljee-Koti Seppo Saukkonen

Hevosvetoisten ajoneuvojen ja työkoneiden museo

Historian havinaa

Honkakylän kauppamuseo

Koitsanlahden hovi

Kylämaisemat

Lasten Raamattupuisto

Lintukohteet

Parikkala on yksi Sisä-Suomen lajirikkaimmista lintualueista. Seudulla on kautta aikojen havaittu lähes 300 lintulajia. Vuosittain Parikkalan lintukohteilla vierailee yli 10 000 matkailijaa. Tunnetuin linturetkikohde on kansainvälisesti arvokas lintujärvi Siikalahti.

Lue lisää

Tähän tarkemmin lintukohteista

Ortodoksinen tsasouna

Papinniemen arkeologinen autiokylä

Uukuniemen kirkonkylässä lähellä Papinniemen leirintäaluetta sijaitsevat 1600-luvulla autioituneen ortodoksikylän jäänteet. Paikalla oli Uukuniemen ortodoksinen pääkirkko, siihen liittynyt kalmisto sekä asuinpaikka. Papinniemellä on tehty Turun yliopiston arkeologien voimin tutkimusta, ja alueelta onkin löytynyt paljon esineitä. Alueeseen voi tutustua omatoimisesti.

Lue lisää

Parikkalan kirkko

Parikkalan kotiseutumuseo, Hauta-Ollin mökki

Parikkalan Meijerimuseo

Patsaspuisto

Saaren kirkko

Uukuniemen kirkko