Mikkiksen tarinapolku ja retkeilyreitit

Kuusikoissa ja rehevissä lehtimetsissä polkuja seuraileva reitti. Mikkiksen tarinapolku on 3 km, pidempi Virtsalammen laavun kiertoreitti 12-15 km.

Tarinapolusta on kolmen ja viidentoista kilometrin mittaiset reittivaihtoehdot. Reitit kulkevat kuusikoissa, rehevissä lehtimetsissä ja hiljaisia metsäteitä pitkin. Reitin varrella on tietotauluja mehevistä paikallistarinoista (aiheina tervanpoltto, sepän pajat, kuppikivi, Pyhämäki). Kaukaisemmasta asutushistoriasta kielii uhrikivi, jonka kuppeihin asukkaat jättivät uhreja jumalilleen. Erikoisen näköinen käärmekuusi kasvaa myös aivan reitin varrella. Tervakummun kodalta ja etenkin vähän kauempana sijaitsevalta Pyhämäeltä avautuvat reitin parhaat näkymät. Lyhyt reitti sopii lapsiperheille. Tarinapolun maastoissa voi törmätä metsälintuihin. Mikkolanniemen toimintakeskuksella sauna ja majoitusmahdollisuus.

Ajo-ohje: VT6:lta Uukuniemen suuntaan tietä 4021. 2 km:n ajomatkan jälkeen oikealle Sorokulmantielle (pääviitta: Mikkolanniemi). Mikkolanniemen toimintakeskukselle opasteet (pääviitta: Niukkala). Reitin lähtöpiste: (61.68230,29.79527)

Tulosta itsellesi reittikartta ja reittiesite.