Rajojen reitti (E10)

E10 - kaukovaellusreitin osa Parikkalan kunnan eteläpäästä Pöröpeikon polulta Oronmyllyn toimintakeskukselle. Reittiosan Pörönlaavu - Oronmylly pituus on 16 km.

Rajojen reitti on todellinen eräreitti, joka kulkee laajojen männikkökankaiden ja syvien kuusimetsien halki hyvin vanhaa rajalinjaa myötäillen. Tätä linjaa ovat menneet Täyssinän ja Uudenkaupungin rauhojen rajalinjat, nykyään sama linja on rajana Parikkalan ja Punkaharjun välillä sekä Etelä-Suomen ja Itä-Suomen läänien rajana.

Rajojen reitti kulkee vaihtelevissa maastoissa. Välillä ollaan synkissä saloissa, välillä taas tasaisilla männikkökankailla ja paikoin nuorissa metsissä. Reitin varrelle osuu muutama pieni ja kirkasvetinen lampi. Reitin varrella on kotia ja nuotiopaikkoja.

Reitin varrella on erinomaiset mahdollisuudet metsälintujen havainnoimiseen. Kanalintuja on runsaasti, ja voipa veikeä kuukkelikin tulla kärkkymään eväitä.

Ajo-ohje: reitille löytää joko Oronmyllyltä Parikkalan suunnasta tai Pöröpeikonpolulta. Reitin lähtöpiste: (61.58026, 29.27032).

Voit tulostaa itsellesi reittikartan ja reittiselosteen: Rajojen reitti E10 pohjoinenRajojen reitti E10 etelä, Rajojen reitti E10 reittiseloste.