Pöröpeikon polku

Pöröpeikon polku (n. 3 km) kulkee jylhissä maisemissa ja on vaativa mäkisen maaston vuoksi. Pörölammen rannalla laavu ja varaussauna.

Pöröpeikon polku on reilut kolme kilometriä pitkä hyvin vaihtelevassa kallioisessa maastossa kulkeva reitti. Välillä polku kiipeää kallioiden laella, toisaalla ollaan taas synkissä kuusikkonotkelmissa. Pienen Pörölammen rannalla on laavu, tulipaikka ja vuokrasauna. Polun varrella on erikoisia jääkauden jälkiä. Yksi siirtolohkare on jäänyt roikkumaan jyrkänteen reunalle, toinen taas on kärjellään pystyssä niin, että vain pieni osa isosta kivestä osuu maahan. Vuoden 2010 Asta- ja Veera-myrskyt muuttivat maisemaa, vieläkin on paikoin myrskypuita näkyvissä, sillä maasto on hankalaa puunkorjuun kannalta.

Polun varrella on hyvät mahdollisuudet metsälintujen ja muiden eläinten havainnoimiseen. Hirvet viihtyvät kallioilla ja joskus polun ylittävät karhun jäljet. Alueella esiintyy kanalintuja, pöllöjä ja kuusikoista kuuluu mm. tiltalttien laulu.

Pörölammen saunaa vuokraavat Parikkalan latupiiat ja -pojat, varaukset ja avaimen nouto ennen retkeä. Yhteystiedot: Parikkalan Latupiiat ja -pojat, 040 555 1721.

Voit tulostaa itsellesi reittikartan ja reittiesitteen.