Uutiset

Parikkalan kotiseutuviikon ohjelma

Uukuniemijuhlat Uukuniemen kirkkomäellä 1.-2.7.
Lauantaina aamutori ja tervetulokahvit. Sunnuntaina juhlajumalanpalvelus klo 10, pääjuhla klo 13 juhlapuhujana Kansaneläkelaitoksen johtaja Elli Aaltonen. Lisätietoja ohjelmasta: www.uukuniemiseura.fi

Muumiorkesteri Parikkalahallissa to 6.7. klo 17
Lapsille ja muillekin Muumifaneille. Esiintyjinä Benny Törnroos & Muumilaakson asukkaita. Vapaa pääsy. Järjestää Parikkalan kulttuuritoimi

Torirehvit la 8.7. klo 12 Parikkalan torilla
Pikkupiian julkistaminen, ulkokuntosalin avajaiset, musiikkia Susan Aho ja Kesäkaverit. Toripäivä aamusta alkaen. Järjestää Parikkalan kulttuuritoimi.

Kotiseutusunnuntai 9.7.
* Kunniaemännän ja kunniaisännän julkistaminen, aamukahvit Parikkalan Käsityökeskuksella klo 9 alkaen.
• Kansanlaulukirkko Parikkalan kirkossa klo 10. Järjestää Parikkalan seurakunta.
• Suomi 100 –runoja. Runorukki itsenäisyyden juhlavuoden ja kotiseutupäivän merkeissä Helenansaaressa klo 14. Vapaa pääsy, kahvitarjoilu.

Visit Parikkala 2016-2017 sähköiset esitteet

Jos olet Lintubongari, ITE-taiteen ihailija, Luontokuvaaja, Sunnuntaikalastaja, Eväsretkeilijä, Luomukulinaristi, Marjanpoimija, Downshiftaaja, Grillimestari tai muuten vaan maalaiskomedian Ystävä niin täällä meillä viihdyt. Tervetuloa Parikkalaan! Visit Parikkala -esitteet on nyt julkaistu sähköisessä muodossa, eli tervetuloa tutustumaan!

Juhlavuoden humua

parikkala-karttapiirros

Rautatieaseman kellon, kahvilan ja puiston ehtii nähdä kiireisempikin reissaaja, mutta jo lyhytkin piipahdus kylälle kannattaa.

Tuorein nähtävyys, Marjaana Tykkyläisen veistämä pronssinen Piikapatsas, löytyy torilta. Moderni näkemys on herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan – ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Torin rannasta löytyvät myös vierasvenesatama, jäähileasema, matonpesupaikka, leikkipuisto, uimaranta ja upea lenkkeilypolku.

Rantaraitti ja Sikoharjun luonnonsuojelualue tarjoaa helppoja, eri pituisia polkuja ja upeita maisemia. Urheilukentän katsomosta ja kesäteatterin katoksesta ovat varmasti monet kyläläiset mielissään.

Parikkalan piiat ja Simpeleen siiat rallatuksen tuntee jokainen, mutta nyt siihen liittyy aivan erityistä humua: tänä kesänä Parikkalan Pikkupiika valitaan jo 30. kerran.

Pikkupiikojen juhlavuosi avattiin 13.5. järjestetyllä Piianpolkasu -lenkkeilytapahtumalla. Lenkille lähdettiin uusitulta torilta ja reitin varrelle jäi lukuisia maamerkkejä, joista kuuluu iso kiitos Parikkalan kunnan päättäjille, yrittäjille, yhdistyksille ja ahkerille paikkakuntalaisille.

Myös Etelä-Karjalan liitto, ELY-keskus ja EU ovat olleet osana mahdollistamassa Parikkalan keskustaajaman hyväksi tehtyä työtä.

Toive kansainvälisen rajanylityspaikan saamiseksi Parikkalaan elää edelleen vahvana, ja työtä sen eteen tehdään aktiivisesti.