Talvi

Parikkalassa on tekemistä talvellakin! Tule kokemaan lumisen talven kauneus ja puhtaus. Tarjolla useita talvilajeja – luistelua, hiihtoa, moottorikelkkailua, pilkkimistä ja vaikka mitä muuta.

Geokätköily

Hiihtoladut

Kuntosalit

Lintukohteet

Parikkala on yksi Sisä-Suomen lajirikkaimmista lintualueista. Seudulla on kautta aikojen havaittu lähes 300 lintulajia. Vuosittain Parikkalan lintukohteilla vierailee yli 10 000 matkailijaa. Tunnetuin linturetkikohde on kansainvälisesti arvokas lintujärvi Siikalahti.

Lue lisää

Tähän tarkemmin lintukohteista

Luistelu

Moottorikelkkailu

Parikkalahalli

Ratsastus

Retkeilyreitit

Parikkalan vehreät metsät, kirkkaat järvet ja jääkausien muovaamat pienipiirteiset maisemat tarjoavat retkeilijälle nähtävää ja koettavaa. Parikkalassa on 80 kilometriä retkeilyreittejä ja luontopolkuja. Jokainen polku on merkitty maastoon ja reiteille on rakennettu kota tai laavu levähtämistä varten. Reittien varsilla avautuu monipuolinen luonto. Harjut, sankat kuusikot, metsälammet, hiljaiset hiekkatiet ja rehevät lintulahdet rytmittävät kulkuasi Parikkalassa. Vesistöt mahdollistavat melonnan, kalastuksen ja veneilyn. Talvisin tarjolla on hieno monentasoisille harrastajille soveltuva latuverkosto.

Lue lisää

Virkistyskalastus